Inloggen

Wie zijn wij?


Bataille legt zich toe op het trainen van haar leden in historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt shows, technische demo's en workshops om historische Europese krijgskunsten bij het publiek onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers: student of werkend en zeer variƫrend in leeftijd. Allemaal worden zij verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en hun passie voor de historische Europese krijgskunsten.


Bataille is voorgekomen uit Zwaardkunstvereniging de Orde der Noorderwind, die in 2006 is opgericht door een groep jongeren die het Middeleeuwse erfgoed op het gebied van de historische Europese krijgskunsten wilden laten herleven. Zij hebben zich tien jaar lang vol overgave ingezet om de historische krijgskunsten bekend te maken bij het grote publiek door middel van trainingen, shows, film en workshops. In 2016 is de groep van naam veranderd, Bataille, maar haar missie om de historische Europese krijgskunsten te laten herleven gaat onverminderd voort!


Privacybeleid

 

AGENDA

Zo. 16 juni 2024 - Familieduel Vaderdagspecial -Ridderschool op Kasteel Heeswijk te Heeswijk-Dinther

Za. 22 & zo. 23 juni 2024 - Dag van het Park te Capelle aan den IJssel

Za. 27 & zo. 28 juli 2024 - Middeleeuws Montfort te Montfort

Do. 1 t/m zo. 4 augustus 2024 - De Kooi - Castlefest te Lisse

Zo. 11 t/m do. 15 augustus 2024 - Bataille Zomercursus te Heeswijk-Dinther

Za. 24 & zo. 25 augustus 2024 - Middeleeuwse Jaarmarkt - preHistorisch Dorp te Eindhoven

Za. 12 & zo. 13 oktober 2024 - Fantasy Fest in De Broodfabriek te Rijswijk

SponsorKliks, gratis sponsoren!
Bataille 2021